Beeld
BEELDATELIER
beeldatelier

Eerste graad Beeldatelier (6-7 jaar)

1 lesbeurt van 2 lesuren/week
In het beeldatelier leren kinderen zich uitdrukken in beeld en kleur. Ze gaan aan de slag met kleur, lijn, vorm, materialen en je eigen creativiteit en fantasie. Ze leren er kijken en interpreteren en gaan op ontdekking in de geschiedenis van de kunst, de kunstactualiteit en allerlei teken– en schildertechnieken, boetseren, assemblages, experimenteren, onderzoeken, komen aan bod, waarbij spontane reacties en creatieve oplossingen worden aangemoedigd.


Tweede graad Beeldatelier ( 8-11 jaar)

Instappen kan op elke leeftijd - 1 lesbeurt van 2 lesuren / week
Hier wordt de beeldende creativiteit verder gestimuleerd en ontwikkeld. De diverse aangeboden materialen, technieken en thema’s zijn zeer breed en er wordt geleidelijk vanuit klassikale opdrachten naar individuele expressie toe gewerkt. Ze gaan aan de slag met kleur, lijn, vorm en hun eigen creativiteit en fantasie.


Derde graad Beeldatelier (12-17 jaar)

Instappen kan op elke leeftijd - 1 lesbeurt van 4 lesuren / week
Dit is de keuze van jongeren die voor een brede artistieke vorming gaan. Hier wordt de beeldende creativiteit, verder gestimuleerd en ontwikkeld. De basisinitiatie wordt verruimd naar een bredere context en materiaalkennis vanuit beeldtaal. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt vanuit de leefwereld van de jongere, met de nodige aandacht voor diverse technieken en materialen. Ook inhoudelijk wordt dieper gegraven en de kunstactualiteit speelt een grote rol. Het traject biedt een goede voorbereiding op oa Hoger Kunstonderwijs en sluit aan bij de mogelijkheden in de vierde graad.


Vierde graad (volwassenen)

1 lesbeurt van 4 lesuren / week / trajectduur: 10 leerjaren
Er wordt een keuze gemaakt tussen schilderkunst, tekenkunst, grafiek kunst ( inclusief levend model) Naast opdrachten is er veel aandacht voor individuele onderzoeken en artistieke activiteiten zoals workshops, open ateliers, tentoonstellingen, studiereizen, lezingen, … Een gezonde dosis interesse en een open geest zijn de belangrijkste voorwaarden om aan deze opleiding te beginnen. Sommige mensen willen in dat merkwaardige gebied van de beeldende kunst rondgeleid worden: vertrouwd geraken met de materie en vinden het goed om bij de hand te worden genomen. Anderen verlangen dan weer advies en een deskundige mening bij het uitvoeren van wat zij voor ogen hebben. Deze mensen willen begeleid worden. Iedereen bepaalt voor zichzelf tot welke categorie hij wil behoren. In alle gevallen wordt de leerling individueel opgevolgd. De vierde graad is een goede voorbereiding naar professionalisering, zelfstandigheid of een latere verderzetting in het hogere onderwijs. Er kan een uitzondering gemaakt worden op de leeftijd (vanaf 16 jaar) waardoor ook vroeger kan ingestroomd worden. Deze leerlingen starten met een proefperiode, voorafgegaan door een intake gesprek.


Leerkrachten

Dit vak wordt door volgende leerkrachten gegeven:

 

Locaties

Dit vak kan op volgende locaties worden gevolgd:

BS De Regenboog (Gent wijkschool)
De Werkplek (Evergem wijkschool)
Belzele De Lieve (Evergem wijkschool)
Sint-Franciscus (Evergem wijkschool)

Uurrooster 2023-2024

Vak
Dag
Uur
Leraar
Locatie

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

  • RPR Gent - 0267 383 270
  • BTW BE267 383 270