Folk en Wereldmuziek
WERELDPERCUSSIE

Percussie is na de stem de oudste vorm van muziek maken. Er is dan ook in elke traditie wel een vorm van terug te vinden. Elke traditie heeft zijn eigen specificiteiten en voorkeuren in klankkleur en ritmiek.
In de lessen verkennen we verschillende tradities. We leren de instrumenten kennen, de technieken op die instrumenten en de ritmes die erbij horen. Zo hebben we een brede kennismaking met de wereld van de percussie.
Later kunnen we specialiseren. Zij die meer voeling hebben met Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse percussie werken dan meer rond darbuka, bendir en riq. Zij die meer van Latijns-Amerikaanse vibes houden kunnen meer werken rond congas, bongos en cajon.
En uiteindelijk kunnen we, zoals wij moderne percussionisten vaak doen, een combinatie maken en al de opgedane muzikale woordenschat combineren tot een hedendaagse ritmetaal die inzetbaar is in vele verschillende stijlen.

Leerkrachten

Dit vak wordt door volgende leerkrachten gegeven:

 

Locaties

Dit vak kan op volgende locaties worden gevolgd:

Poel (Gent hoofdschool)

Uurrooster 2024-2025 2023-2024

Vak
Dag
Uur
Leraar
Locatie
 • zat
  11:00-13:00
  Nataniel MELO
  C003 Gent Poel

  over alle opties van muziek heen

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

 • RPR Gent - 0267 383 270
 • BTW BE267 383 270