Jazz/Pop/Rock
COMPOSITIE
compositie

Er zijn twee klassen, een klas voor beginners en een klas voor gevorderdere leerlingen.
In de klas voor beginners krijg je klassikaal les in beginselen van compositie. Het vertrekpunt is meestal een theoretische vraag. Waarom klinkt een akkoord aangenaam of wrang? Hoe schrijf je tweestemmig? Wat zijn de eigenschappen van een goede melodie? Hoe kan ik een compositie ritmisch interessanter maken? Waarmee moet je rekening houden als je voor blazers schrijft? Hoe kan ik een akkoordenprogressie boeiend maken? We bestuderen de theorie achter de vraag, onderzoeken bestaande composities en maken oefeningen om je schrijfvaardigheid aan te scherpen.
De lessen worden modulair opgevat: elk jaar worden andere facetten belicht, al keert bepaalde leerstof elk jaar terug.
De lessen voor gevorderden gaan door in een kleine groep. Je wordt verondersteld een goede theoretische bagage te hebben en al zelfstandig actief te componeren. Je legt je composities voor aan de leraar en aan de groep en die worden geanalyseerd in groepsgesprekken.
Bestaande composities worden er geanalyseerd en daaruit worden compositiestrategieën gehaald waar een opdracht aan wordt gekoppeld.
De les compositie kan aansluitend gecombineerd worden met het composers’ combo. Dan volg je combo in de aansluitende les en voer je de stukken uit die geschreven zijn door jou en je medeleerlingen.

Leerkrachten

Dit vak wordt door volgende leerkrachten gegeven:

 

Locaties

Dit vak kan op volgende locaties worden gevolgd:

Drabstraat (Gent hoofdschool)

Uurrooster 2023-2024

Vak
Dag
Uur
Leraar
Locatie

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

  • RPR Gent - 0267 383 270
  • BTW BE267 383 270