Klassiek
foto leraar

Frank Heye


begeleidingspraktijk toetsen
orgel

Frank Heye behaalde de regeringsmedaille voor orgel in de klas van Edward de Geest. Studeerde verder aan het Koninklijk muziekconservatorium te Gent waar hij het Hoger Diploma orgel behaalde bij Dirk Verschraegen en het diploma muziektheoretische vakken, nieuwe structuur. Hij is laureaat van de Omer van Puyveldewestrijd en volgde meestercursussen bij J. Huys, E. Kooiman, T. Koopman en G. Bovet.

foto Frank HeyeZijn aandacht gaat naar het vertolken van hedendaagse muziek, met aandacht voor Vlaamse composities. Zo verzorgde hij o.m. diverse creaties van werk van van Cl. Coppens, D. Van der Harst, W. Heynen, W Snellings, D. Blokeel, L. Goethals, V. d’Hondt, M.G. Brégent, T. Svoboda, M. Verstuyft, J. Fontyn (creatie van ‘enluminures’ te St. Petersburg), W. Ceuleers (creatie 1e symfonie in St. Stefanus Gent), L, Geloen, L. Duvosel e.a. Op zijn repertorium staat divers Vlaams symfonisch werk, werken in expressionistische- en neobarokke stijl.

Hij is titularis van het orgel van Destelbergen dat in 1994 werd gerestaureerd en waarvan hij de artistieke directie leidde. Hij deed hierbij beroep op het meesterschap van orgelmaker E. De Munc. In 1996 richtte hij er een ‘orgelcomité’ op waarbij hij streeft naar een vernieuwende aanpak door het orgel als kamermuziekinstrument te laten fungeren in diverse formaties en met zin voor actuele muziek. Tevens is hij artistiek coördinator van de orgelconcerten in de de St. Machariuskerk te Laarne en medeorganisator van de zomercyclus in de St. Baafskathedraal te Gent georganiseerd door het ‘Gents Orgelcentrum’. Overigens verleende hij zijn medewerking bij c.d.-opnames met het kamerkoor ‘Soratea’ o.l.v. Patrick Debrabandere en het herenkoor van Heusden o.l.v Jos van den Borre met o.m. muziek van Peter Benoit.
Ontving in 2003 de ‘médaille d’argent’ dans l’association accadémique ‘ Arts, sciences et lettres’ te Parijs voor zijn artistieke verdiensten.
Als leraar is hij verbonden aan de Muziekacademie van het GO! te Gent en de academie van Oudenaarde waar hij een uitgebreide lespraktijk heeft.

Discografie :

Frank Heye bespeelt het orgel van de O.L.V. Kerk te Destelbergen
Musica gandaviae, organa, artifices (muziek van Gent, orgels en componisten)

Uurrooster 2024-2025 2023-2024

Vak
Dag
Uur
Locatie
 • BP TOETSEN
  maa
  17:00-22:00
  D004 Gent Drabstraat
 • BP TOETSEN
  woe
  14:00-18:00
  A006 Evergem Evergem
 • BP TOETSEN
  woe
  19:30-20:30
  Drongen Drongen

  Gerolfuskerk Drongen

 • ORGEL
  din
  18:00-20:00
  Gent Poel

  locatie in afspraak met de leerkracht

 • ORGEL
  woe
  18:30-19:30
  Drongen Drongen

  Gerolfuskerk - Drongen

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

 • RPR Gent - 0267 383 270
 • BTW BE267 383 270