Klassiek
foto leraar

Stephanie Proot


Ondanks haar jonge leeftijd zijn de muzikale verwezenlijkingen van de 29-jarige pianiste Stephanie Proot reeds opmerkelijk. Ze concerteert zowel in binnen- als buitenland op prestigieuze podia en oogstte al talloze prijzen in nationale en internationale competities. Geloofd om haar kleurrijke spel, voorspelt de ‘London Independent’ Stephanie een grote artistieke toekomst.

Stephanie begon haar pianostudies op zesjarige leeftijd aan de MAGO te Gent bij Rolande Spanoghe. Ze studeerde ondertussen af aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen bij Levente Kende. Aan de Ecole Normale Alfred Cortot (Parijs, Frankrijk) bij Ramzi Yassa studeerde ze af met unanimiteit van stemmen én felicitaties van de jury. Het jaar erop behaalde ze er ook het ‘Diplôme supérieur de concertiste’. Tenslotte volgde ze les bij Lev Natochenny in Frankfurt.
Op negenjarige leeftijd begon Stephanie succesvol deel te nemen aan nationale wedstrijden en internationale wedstrijden. Hieronder staan enkele van haar prijzen vermeld.
In 2009 won ze de 1ste prijs op de Stephan de Jonge Pianowedstrijd in Aalst, de 1ste prijs op de ‘Rencontre international de piano’ in Le Mée-sur-Seine (France); en de 6de prijs op de ‘5th Shanghai International Piano Competition’ (China).
In februari 2011 won ze de 3e prijs op de ‘4e Svetislav Stancic International Piano Competition’ in Zagreb (Kroatië). In december kende een geestdriftig publiek haar de favorietenprijs toe op de ‘International Telekom Beethoven Competition Bonn’.
In 2012 won ze de 1e prijs in de Neue Sterne Piano Competition (Wernigerode, Duitsland), de Massarosa Piano Competition (Massarosa, Italië), the Maria Herrero Piano Competition (Granada, Spain), The André Dumortier Piano Competition (Leuze-en-Hainaut, België).
In 2013 werd ze halve finaliste van de Koningin Elisabethwedstrijde voor Piano.

Sinds 2012 vormt ze het Ensembl’Arenski met Claire (viool) en Aurore Dassesse (cello) waarbij de meisjes zowel in duo’s als in trio optreden.

Uurrooster 2022-2023

Vak
Dag
Uur
Locatie
  • -

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

  • RPR Gent - 0267 383 270
  • BTW BE267 383 270