Klassiek
CONTRABAS

Het prachtige super-sociale instrument Contrabas – de laagst klinkende en grootste van de strijkersfamilie - kan je reeds bespelen vanaf 6 jaar, omdat er een mini-bas bestaat op elke maat! Je kan direct al samenspelen met je mede-leerlingen of in een groepje beginnen, want echt óveral hebben ze een contrabas nodig en zelfs met open snaren kom je al een heel eind! Ook kan iedereen na een paar maand reeds (bekende) liedjes spelen. Het zal dus niet lang duren eer je gevraagd wordt in een (harmonie/strijk/symfonisch) orkest of bandje ;-)
We starten met de swingende pizzicato, waarna je al gauw wordt ondergedompeld in de betoverende wereld van het strijken, zodat je elke dag gratis massage krijgt en je diepe warme volle basklanken de wereld in kan sturen.
In mijn lessen worden alle stijlen aangeraakt (folk, jazz, slap-techniek, tango, klassiek, barok, veel aandacht voor orkestspel) en suggesties zijn steeds welkom.
Dit instrument kan je makkelijk en goedkoop huren bij de academie en eenvoudig transporteren te voet op je rug, met het openbaar vervoer (zoals ik constant doe met een “bass buggie”), in de auto of zelfs op de fiets (maar dan wel opletten geblazen!). Maar wees gerust, je hoeft niet elke week voor een ‘walking bass’ te zorgen, neen; we hebben klasinstrumenten op elke maat zodat jouw bas rustig thuis kan blijven staan. Zelf eentje kopen? 2e hands vind je er al vanaf ca. 300€, maar ts. 700 en 1200€ zijn goede beginners-bassen.

Leerkrachten

Dit vak wordt door volgende leerkrachten gegeven:

 

Locaties

Dit vak kan op volgende locaties worden gevolgd:

Drabstraat (Gent hoofdschool)

Uurrooster 2023-2024

Vak
Dag
Uur
Leraar
Locatie
  • woe
    12:30-13:30
    Lisa DE BOOS
    D007 A Gent Drabstraat

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

  • RPR Gent - 0267 383 270
  • BTW BE267 383 270