Klassiek
STEMVORMING VOOR JONGEREN

Kiezen voor Stemvorming vertaalt zich in het aan de slag gaan met het meest natuurlijke en eigen instrument dat er bestaat, eentje wat je ook steeds bij hebt! Iedereen die van zingen houdt is van harte welkom, welke stem je ook hebt. Geen twee paar stembanden zijn zo gelijk en toch zo verschillend.


Afhankelijk van de graad krijg je met maximum 4 leerlingen samen 1u zangles. Er wordt veel aandacht besteed aan een goede lichaamshouding en een natuurlijke manier van zingen en ademen.

We werken vanuit de natuurlijke stemontwikkeling van het kind adhv zeer uiteenlopend repertoire (klassiek, lichte muziek en musical, volksmelodieƫn). Vanaf de derde graad, of in samenspraak met de dirigent, kan je ook in het kinder- en jeugdkoor terecht.


Op je eigen tempo leer je als groep en alleen zuiver te intoneren, solistisch te zingen, meerstemmig te zingen zowel a capella (zonder begeleidend instrument) als met piano of geluidsband.

Ook lichaamswerk (dans of coƶrdinatiespelletjes) kunnen aan bod komen. Laten we samen je stem ontdekken en verder ontwikkelen!

Leerkrachten

Dit vak wordt door volgende leerkrachten gegeven:

 

Locaties

Dit vak kan op volgende locaties worden gevolgd:

Drabstraat (Gent hoofdschool)

Uurrooster 2022-2023

Vak
Dag
Uur
Leraar
Locatie
 • maa
  16:00-22:00
  Helena MAES
  D007 B Gent Drabstraat

  Annelies Van Hijfte

 • din
  16:00-22:00
  Helena MAES
  D007 B Gent Drabstraat

  Annelies Van Hijfte

 • don
  16:00-22:00
  Helena MAES
  D007 B Gent Drabstraat

  Kristina Van Duyse

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

 • RPR Gent - 0267 383 270
 • BTW BE267 383 270