s Traject | Oude muziek
Oude muziek

Algemene info

Opbouw.

Ben je iemand die op zoek is naar muzikale authenciteit? Ben je hongerig naar het verschil in speeltechniek en klank tussen barokviool of moderne viool, of de cello als motor van de barokmuziek? Spreekt het getokkel van de klavecimbel je aan als solo-instrument, of als begeleidingsinstrument? Ben je op zoek naar diversiteit in de klanken van de fluitinstrumenten?

Ben je benieuwd naar de fluweeltoon van een baroktrombone, cornet of natuurtrompet? Ben je fan van Mozart of Bach, en wil je graag de klank van een chalumeau zelf beheersen?

Hou je van muziek die gecomponeerd werd voor 1850 en wil je graag ervaren hoe die nu echt klinkt, of zelf zingt, op het instrumentarium uit die tijd?

Dan is de afdeling Oude Muziek zeker iets voor jou! In het gamma van de aangeboden instrumenten zijn de gedreven lesgevers specialist in hun instrument. Ze weten je die geheimen te vertellen over hoe dit instrument werd aangewend om zo oprecht mogelijk aan te sluiten bij de uitvoeringspraktijk van die tijd.

Heb je er al een curriculum op zitten en ben je op zoek naar uitdieping op een instrument uit de barok of renaissance, dan biedt deze richting een absoluut antwoord op je verlangen!

Twijfels of geprikkeld, vraag zeker informatie aan een van de lesgevers! We helpen je graag verder in de wereld van de Oude Muziek!

Jongeren kunnen starten in de optie Oude Muziek vanaf de 3de graad. Ze volgen voorafgaand de algemene 2de graad. Volwassenen kunnen starten in de 2de graad. Zowel jongeren als volwassenen kunnen het instrument Oude Muziek starten in de algemene 2de graad.
Voor blaasinstrumenten nemen we met ons leerkrachtenteam Oude Muziek het standpunt in dat het voor deze instrumenten niet aangewezen noch eenvoudig is, vooral vanuit de zinvolheid, om zonder enige muzikale voorgeschiedenis te starten. Echter, onmogelijk is het niet wanneer engagement vanuit de kandidaat zelf en een intrinsieke gemotiveerde keuze aan de grondslag ligt. Voor meer info hieromtrent, contacteer

Voor volwassenen die reeds een vooropleiding muziek in het DKO volgden wordt een herinstroom-traject op maat aangeboden. Contacteer hiervoor

Traject (2de,) 3de en 4de graad

 

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

  • RPR Gent - 0267 383 270
  • BTW BE267 383 270