Oude muziek
BAROKALTVIOOL

De altviool is iets groter dan de viool. Haar vier snaren zijn een kwint lager gestemd op do, sol ,re, la. De altviool heeft een interessante rol in een ensemble of orkest al is er ook mooi solorepertoire te vinden. Vaak speelt de altviool een ondersteunende stem om de harmonische opbouw compleet te maken, een basstem, een tweede stem tegen de viool of cello aan of een solopassage. De muziek wordt in de regel genoteerd in de altsleutel (do sleutel). De altviool heeft een diepe warme klank.
De barokaltviool is de voorganger van de altviool zoals we die nu kennen. Ze wordt bespeeld zonder kinsteun en zonder schoudersteun. Ze wordt een halve toon lager gestemd en is voorzien van darmsnaren. De barokaltviool in deze vorm werd gemaakt en bespeeld in de periode van eind 16e eeuw tot midden 18e eeuw. Het is een totaal andere ervaring om muziek uit deze periode uit te voeren zoals ze oorspronkelijk geklonken heeft.

Leerkrachten

Dit vak wordt door volgende leerkrachten gegeven:

 

Locaties

Dit vak kan op volgende locaties worden gevolgd:

Drabstraat (Gent hoofdschool)

Uurrooster 2023-2024

Vak
Dag
Uur
Leraar
Locatie

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

  • RPR Gent - 0267 383 270
  • BTW BE267 383 270