Woord
foto leraar

Wim Ramon


basgitaar & contrabas
combo
fusion combo
muzieklab+ ritme

Wim Ramon studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en werkte reeds met een groot aantal bezettingen in uiteenlopende stijlen, waaronder Tom Robinson, Neeka, Vaya Con Dios, Tars Lootens,...

Hij deed veel ervaring op in clubs en op festivals, o.a. Jazzlab series, Marktrock Leuven, Dranouter festival, Crossing Border festival Den Haag, Brussels Jazz Marathon, Montreux Jazz Festival, The Cobblestones Dublin, folkfestival Lillihammer, Phoenix festival Tullamore, muziekcentrum Vredenburg Utrecht, The New Morning Parijs, AB Brussel.
Winnaar Jong Jazztalent Gent met The News Wing.
Finalist Erasmus 2004 solistenwedstrijd van het conservatorium Rotterdam als begeleider van Frederik Heirman.
Wim was ook te horen en te zien op radio en TV met Tom Robinson, Neeka, Vaya Con Dios, folkproject 'Het groot onderhoud', Morabezza.

Huidige projecten zijn

  • Three-o-thing: jazz trio met gitaar/zang/contrabas)
  • Latin Jazzin': salsa trio met piano, baby bass, percussie, modulair systeem met Cubaanse gastmuzikanten)
  • Ramiro Suarez Latin Jazz Orchestra: 3 blazers, zang en ritmesectie, traditionele Cubaanse muziek)
  • A3°: latin-jazz trio piano, baby bass/contrabas, drums: jazz repertoire met veel polyritmiek, metrische modulaties en invloed van latin grooves
  • Jimmy Moliere with strings: jazzgitarist uit New Orleans. Ik ben bassist, MD en schrijf de arrangementen
  • Yellow Cabin Club: professionele cover band, funk pop en disco
Tevens is Wim leraar contrabas, basgitaar en jazz samenspel aan de academie te Gent.

Discografie

  • 2002- 'Better the devil you know' - Daithi Rua (productie Philip Masure)
  • 2002 - 'Candy Comfort' - Neeka (1 track)
  • 2004 - 'Feel The Bow' - Aidan Burke (3 tracks, productie Philip Masure)
  • 2007 - '1000 miles away' - Andy Declerck- Kari Antila group
  • 2008 - 'Pisces' - Brise l'Ame (productie Ad Cominotto)
  • 2009 - 'Shaken Not Stirred' - Paddy Murphy's Wife (productie Erwin Libbrecht)
  • 2010 - 'Black Fox' - Daithi Rua (productie Erwin Libbrecht)
  • 2012 - 'Doe Alsof' - Renaat Devos, eigen beheer
  • 2013 - CD Ludo Vandeau in opname (productie Ad Cominotto)

0032 496 223 616

Uurrooster 2022-2023

Vak
Dag
Uur
Locatie
  • FUSION COMBO
    woe
    21:00-22:00
    C104 Gent Poel
  • BASGITAAR & CONTRABAS
    woe
    14:00-17:00
    D007 A Gent Drabstraat

    + contrabas JPR

  • BASGITAAR & CONTRABAS
    woe
    19:00-21:00
    D007 A Gent Drabstraat

    + contrabas JPR

  • BASGITAAR & CONTRABAS
    don
    15:00-18:00
    D007 A Gent Drabstraat

    + contrabas JPR

  • BASGITAAR & CONTRABAS
    don
    19:00-21:00
    D007 A Gent Drabstraat
  • BASGITAAR & CONTRABAS
    zat
    09:00-13:00
    D007 A Gent Drabstraat

    ook contrabas JPR

  • COMBO 3.1 + 3.2 + 3.3 jongrn
    woe
    17:00-18:00
    C003 Gent Poel
  • MUZIEKLAB+ RITME 3.2 + 3.3 jongrn + volwn
    woe
    18:00-19:00
    B008 Gent Poel
  • MUZIEKLAB+ RITME 3.2 + 3.3 jongrn + volwn
    don
    18:00-19:00
    C002 Gent Poel

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

  • RPR Gent - 0267 383 270
  • BTW BE267 383 270