Woord
ORGEL

De cursus orgel is vooral bedoeld voor diegenen die een klavierinstrument willen bespelen met een groot potentieel aan klankkleuren en graag meerstemmig willen spelen. Het orgel geeft je het gevoel dat je een gans orkest aan het dirigeren bent. Je speelt met handen en voeten en het is fysiek een hele uitdaging! Omdat het orgel zo’n rijke geschiedenis heeft leer je ook kennismaken met verschillende stijlperiodes gaande van de renaissance tot vandaag.
De orgellessen worden gegeven op kwalitatief goede pijporgels uit verschillende stijlperiodes en verschillende locaties. In Gent worden de lessen gegeven in de blauwe zaal van de school, dit is een kapel die o.m. dienst doet als concertruimte, ofwel op het Geurs-orgel van de St. Jozefkerk in de Wondelgemstraat. In Drongen gaan de lessen door in de kerk op het gerestaureerde romantische orgel van orgelbouwer Mahauden uit Geraardsbergen, daterend van 1933. In dit orgel bevond zich nog resterend pijpwerk daterend uit 1810 van de hand van Jan-Pieter Devolder. Met dit materiaal werd een apart koororgel gebouwd dat als tweede lesinstrument dienst doet. Dit prachtig instrumentarium betekent zeker een meerwaarde voor de orgellessen en de uitstraling van de orgelklas van de academie.

Leerkrachten

Dit vak wordt door volgende leerkrachten gegeven:

 

Locaties

Dit vak kan op volgende locaties worden gevolgd:

Poel (Gent hoofdschool)
Drongen (Drongen hoofdschool)

Uurrooster 2022-2023

Vak
Dag
Uur
Leraar
Locatie
 • maa
  16:00-17:00
  Frank HEYE
  (KAPEL) Gent Poel
 • woe
  19:00-21:00
  Frank HEYE
  B006B Drongen Drongen

  Gerolfuskerk - Drongen

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

 • RPR Gent - 0267 383 270
 • BTW BE267 383 270